Algemene Muzikale Vorming (AMV)

Wat is AMV?

Tijdens Algemene Muzikale Vorming (AMV) maken de jongste muzikanten kennis met muziek. Het traject duurt ongeveer een jaar en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Gedurende deze periode leren de kinderen bijvoorbeeld noten lezen, blokfluit spelen en maken zij kennis met verschillende muziekinstrumenten. Ook maken de kinderen die lessen in Algemene Muzikale Vorming volgen op speelse wijze kennis met muzikale begrippen zoals tempo, improvisatie en samenspel.

AMV-lessen bij het NSFC

De lessen van Algemene Muzikale Vorming worden bij het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps elke week op de woensdagmiddag gegeven door een aantal docenten in ons clubgebouw Samenspel in Nijkerk.

Opleiding:
De opleiding wordt gegeven in groepen van maximaal 3 leerlingen.
De lesduur hiervan is 30 minuten.
De docent(e) beoordeeld in welke groep de leerling geplaatst zal worden. E.e.a. is afhankelijk van beschikbaarheid, leeftijd en vaardigheid.

Op het moment dat de docent(e) aangeeft dat de leerling voldoende vaardigheid en kennis heeft, verwacht onze vereniging dat de leerling gaat doorstromen en een keuze gaat maken voor een vervolg instrument. Of we kunnen voldoen aan de keuze is afhankelijk van beschikbaarheid instrument en docent.
Doorstroom is noodzakelijk om nieuwe leerlingen de gelegenheid te bieden om ook AMV lessen te kunnen volgen.

Blokfluit:
De lessen worden gegeven op een blokfluit. Indien je niet in het bezit bent van een blokfluit kun je die via ons aankopen ad € 13.50. Het voordeel hiervan is dat iedereen met hetzelfde merk/type de lessen volgt wat weer ten goede komt aan de klank.

Kosten:
– lesgeld voor de AMV-lessen bedraagt 22,10 per maand,
De AMV leerling is geen lid van de vereniging en er hoeft dus geen contributie betaald worden;
– Initiële kosten aanschaf blokfluit;
– Lesboekjes

De kosten houden we laag omdat we hopen dat de AMV-leerling uiteindelijk zal doorstromen naar het orkest.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Als je enthousiast bent geworden over Algemene Muzikale Vorming en je jezelf of iemand anders op wilt geven, kun je ook contact met ons opnemen.