Fanfare

Fanfareorkest

Het fanfareorkest van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps bestaat uit ongeveer veertig muzikanten uit Nijkerk en omstreken. Zij spelen allemaal ten minste op HaFaBra B-niveau en het orkest komt daarmee uit in de 3e divisie. In het fanfareorkest zitten leden van jong en oud, dit leidt tot een gemêleerd maar gezellig gezelschap. Tezamen met een repertoire dat leidt van een statige mars, spectaculaire filmmuziek of een inspirerend concourswerk, is er voor ieder wat wils te vinden binnen het fanfareorkest.

Optredens

Het fanfareorkest van het NSFC is op diverse gelegenheden te zien en te horen. Dit zijn evenementen die wij zelf organiseren zoals ons jaarlijkse voorjaarsconcert, maar ook evenementen waarbij wij worden gevraagd een bijdrage te leveren zoals de dodenherdenking, koningsdag, de Veluwe Wandeltocht en kerkdiensten. Mocht u ons graag zien en horen op uw eigen feest, neem dan gerust contact met ons op om samen te zoeken naar de mogelijkheden die bij uw wensen passen.

Repetities

Het fanfareorkest van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps repeteert elke week op dinsdagavond. De repetitie start om 19:30 uur en eindigt om 22:00 uur. Het repeteren vindt plaats in ons clubgebouw Samenspel in Nijkerk. Ben je enthousiast of nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact met ons op en/of schuif aan bij een van onze repetities! Tijdens deze repetitie kun je kijken en luisteren, maar indien je in bezit bent van een eigen instrument ook zelf meespelen.

Dirigent

Het fanfareorkest staat momenteel onder de bezielende leiding van Cor Pronk. Cor heeft inmiddels al veel directie-ervaring binnen de HaFaBra en is een betrokken en bevlogen dirigent. Cor heeft sinds 2015 het fanfareorkest onder zijn hoede en werkt samen met de muzikanten aan de kwaliteit en muzikaliteit van het orkest.