Cultuureducatie

Cultuureducatie

In februari 2020 werd het Nijkerkse cultuurconvenant getekend. Het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps zal zijn steentje bijdragen in het beschikbaar stellen van cultuur voor elk kind dat primair basis- of speciaal onderwijs volgt. Dus daarom zijn wij uw muziekeducatiepartner in Nijkerk en wij verzorgen de volgende drie vormen van educatie.

Algemene muzikale vorming

De AMV-lessen worden aangeboden aan groepen 5, 6 en 7 en de reeks bestaat uit meerdere lessen. Hierbij maken de kinderen kennis met diverse muziektermen en muziekinstrumenten. Daarnaast geven we ook korte praktijksessies. Het project kan worden afgesloten met een mini-concert waarbij het fanfareorkest samen met de kinderen een voorstelling geeft.

Blazersklassen

Kinderen die muzikale verdieping zoeken, kunnen tijdens de blazersklassen kennis maken met hun muzikale talent door te leren over instrumenten, muziek en de basisbeginselen van het spelen op een instrument. Tijdens deze lessen waarin kinderen kennis maken met een blaas- en/of slaginstrument vinden plaats gedurende zes weken onder of direct na schooltijd. De leerling krijg het instrument in bruikleen mee naar huis om het zo extra goed te leren kennen. Het project kan worden afgesloten met een mini-concert.

Muziekprojecten

Het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps kan diverse muziekprojecten verzorgen, waarbij het programma op maat kan worden afgestemd met de school. Een dergelijk muziekproject zou bijvoorbeeld thematisch kunnen werken en aan kunnen sluiten op een project.

Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact met ons op.