Muziekles

Muziekles

Het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps vindt het belangrijk dat iedereen in Nijkerk en omstreken de mogelijkheid heeft om actief kennis te maken met muziek. Daarom bieden wij muzieklessen aan voor verschillende instrumenten die binnen de bezetting van fanfarecorps te vinden zijn. Leerlingen die muzieklessen bij het NSFC volgen, kunnen al vrij vlot deelnemen aan het opleidingsorkest of Afslag Nijkerk (een slagwerkgroep). Hier speel je samen met andere beginnende muzikanten (zowel jong als oud) of muzikanten die een tweede instrument leren bespelen. Op deze manier leer je spelenderwijs samen met anderen muziek te maken.

Lessen en docenten bij het NSFC

Algemene Muzikale Vorming (ook wel blokfluitles, AMV) wordt elke week op woensdagmiddag gegeven door diverse gediplomeerde docenten. Hierin leer je de basisbeginselen van muziek; noten en muziekinstrumenten. Voor verdere informatie hierover verwijzen wij je naar de aparte pagina AMV lessen.

Koperlessen worden elke week op maandagavond gegeven door diverse docenten. Welke dag beschikbaar is, is afhankelijk van aanbod en beschikbaarheid docent. Tijdens koperles krijg je muziekles in een van de diverse koperblaasinstrumenten. Je kunt dus kiezen uit trompetles, bugelles, hoornles, tromboneles, basles of euphoniumles.

Saxofoonlessen worden elke week op woensdagmiddag en woensdagavond gegeven. Tijdens saxofoonles krijg je les in het spelen van de sopraansaxofoon, altsaxofoon, tenorsaxofoon of baritonsaxofoon. Het is gebruikelijk dat je als saxofonist begint met spelen op de altsaxofoon.

Dwarsfluitlessen worden elke week op woensdagmiddag gegeven. Tijdens dwarsfluitles krijg je les in het spelen op de dwarsfluit.

Slagwerklessen worden elke week op dinsdagmiddag gegeven. Tijdens slagwerklessen start je als beginnend slagwerker met trommelles, dit breidt je op den duur uit met diverse slagwerkinstrumenten die je ook in slagwerkgroep Afslag Nijkerk tegen zult komen. Dit is zowel ongestemd slagwerk zoals drums, maar ook gestemd slagwerk zoals pauken en klokkenspel.

Al onze lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten. Theorie en praktische examens worden geregeld door onze vereniging en leiden tot een officieel erkend diploma.

Ben je enthousiast of nieuwsgierig geworden? Vul dan gerust het formulier hiernaast in om je in te schrijven voor een gratis proefles. Onze opleidingscommissie zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Het is helaas niet mogelijk om meer dan twee proeflessen te nemen. Afwijkend zijn de proeflessen slagwerk. Door de veelvoud aan diverse gestemde en ongestemde slagwerkinstrumenten is het aantal proeflessen gesteld op maximaal vier. Het kan voorkomen dat er niet direct plaats is bij een docent of dat er geen instrument beschikbaar is. Onze opleidingscommissie zal ook dan contact met je opnemen om samen te zoeken naar een oplossing.

Contributie en lesgeld

Als je muzieklessen bij het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps wilt volgen, word je automatisch lid van de vereniging. Ieder lid van het NSFC betaalt contributie voor zijn/haar lidmaatschap zoals in onderstaand overzicht is aangegeven. Echter, leerlingen die lessen in Algemene Muzikale Vorming (AMV) volgen, hoeven geen contributie te betalen.

Voor het volgen van muziekles geldt een lesgeldtarief. De tarieven zoals die in de tabel hieronder zijn weergegeven, zijn gebaseerd op lessen van twintig minuten. Het is ook mogelijk om lessen van dertig minuten te volgen, het lesgeld zal dan met 50% toenemen. Het lesgeldtarief is voor leerlingen tot 18 jaar en vanaf 64 lager dan voor leerlingen tussen 18 en 64 jaar. Dit komt doordat er voor de eerste twee leeftijdscategorieën een subsidie wordt verstrekt vanuit de gemeente.

Lidmaatschap (contributie) Lesgeld (20 minuten) Totaal
Tot 18 jaar 22,80 31,70 54,50
18 tot 21 jaar* 28,60 46,20 74,80
21 tot 65 jaar* 28,60 55,90 84,50
65 jaar en ouder 28,60 31,70 60,30
AMV 0,00 22,15 22,15

Er zijn twee situaties waarin je korting krijgt op de te betalen contributie:

  • Als je met meerdere leden uit een gezin lid bent van de vereniging. Elk 3e, 4e, enz. gezinslid uit hetzelfde gezin krijgt tien euro korting per maand.
  • Als je een instrument bespeelt dat je zelf bezit, krijg je vijf euro korting per maand (uitzondering: AMV/blokfluitles).

Mochten er financiële redenen zijn om geen lid te worden en/of muziekles te nemen bij het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps, neem dan gerust contact met ons op.